Mbrapa

Vazhdimi i tretë i fushatës “Mbill një dëshirë” solli një park të ri pensional në shkollën e mesme Nikolla Karev

Pas konferencës së fundit për media me të cilën filluan vazhdimin e tretë të fushatës “Mbill një dëshirë”, shoqëritë pensionale mbollën parkun e dhjetë pensional në gjimnazin Nikolla Karev në Shkup.

Nga Shoqëria pensionale Trigllav SHA Shkup, KB shoqëria e parë pensionale SHA Shkup dhe Shoqëria pensionale Sava SHA Shkup sqarojnë se këtë vit e lidhin simbolikën dhe edukimin për përfitimet e anëtarësimit në fondin pensional të detyrueshëm dhe vullnetar me qëndrueshmërinë, si temë aktuale që ndërthur në mënyrë të përkryer mirëqenien financiare dhe mjedisore.

Këto dy aspekte janë fokusi i fushatës “Mbill një dëshirë për një të ardhme të qëndrueshme”, sepse ato janë baza për një cilësi më të mirë të jetës në pension. Të gjitha veprimet që do të ndërmarrim si individë dhe si komunitet në drejtim të zgjidhjeve të qëndrueshme do të sjellin një të ardhme më të mirë për të gjithë ne.

Edhe pse këtë vit po zgjerojnë fushatën e informimit dhe edukimit me aktivitete të ndryshme që do të aktivizojnë komunitetin në drejtim të qëndrueshmërisë, të tre kompanitë e pensioneve vazhdojnë të krijojnë Parqe Pensionale si një shenjë tashmë e njohur e përpjekjeve të tyre për ndërgjegjësimin afatgjate rreth përfitimeve nga kursimet e vazhdueshme.

“Mbjellja e pemëve është simbolika më e mirë për efektet e veprimeve korrekte në kohë dhe investimit të vazhdueshëm në to për të krijuar diçka të bukur që do të rritet dhe zhvillohet me kalimin e kohës. Kjo është edhe një shfaqje e përshtatshme vizuale për gjeneratat e reja të cilët gjatë shkollimit jo vetëm që do të thithin pak ajër të pastër, por do të dëshmojnë edhe zhvillimin e pemëve që mbollën. Nga aty, pas gjithë përvojave pozitive me nëntë parqet e mëparshme pensionale, vendosëm të ndajmë kohë dhe mjete për gjelbërimin e një oborri tjetër shkolle.”- sqarojnë ata.

Në takimin me nxënësit u drejtua drejtori i shkollës së mesme SHMQSH “Nikola Karev” – Shkup, Andrej Manolev.

“Dua të shpreh mirënjohjen time për shoqëritë pensionale që zgjodhën shkollën tonë, gjimnazin Nikolla Karev – Shkup, për të qenë pjesë e fushatës Mbill një dëshirë për një të ardhme të qëndrueshme. Shpresoj që me këtë shembull pozitiv, së bashku të kontribuojmë që të rinjtë të mësojnë se si të mbjellin të ardhmen e tyre, ta ushqejnë atë dhe të përdorin përfitimet nga e njëjta. Janë pikërisht organizata të tilla përgjegjëse shoqërore që kontribuojnë në rritjen e ndërgjegjësimit të fëmijëve për një mjedis të shëndetshëm dhe ekologjikisht të pastër.

Ne si shkollë e mesme kemi vite që mirëmbajmë në mënyrë të organizuar sipërfaqet e oborrit dhe rrisim fondin e pemëve të mbjella duke marrë pjesë aktive në një mjedis të shëndetshëm dhe të pastër. Besoj se kjo fushatë do t’i edukojë të rinjtë se si të zgjedhin, ushqejnë dhe investojnë në të ardhmen e tyre.

Пред да ги вклучат во акцијата за чистење на дворот, подготовка на почвата и садење на дрвјата, на учениците директно им се обратија претставниците на пензиските друштва.

Në fund, dua t’u bëj thirrje autoriteteve në shoqëeritë pensionale që të organizojnë më shpesh aksione të këtij lloji, të cilat do të zgjojnë edhe më shumë vetëdijen për ruajtjen dhe zhvillimin e së ardhmes.” – tha drejtori Manolev.

Përpara përfshirjes së tyre në aksionin e pastrimit të oborrit, përgatitjes së tokës dhe mbjelljes së pemëve, përfaqësuesit e kompanive të pensioneve iu drejtuan drejtpërsëdrejti studentëve.

“Do të filloj me një deklaratë timen e tre viteve më parë, që nga fillimi i fushatës. Thonë nëse mendoni për një kohë të gjatë mbillni një pemë dhe nëse mendoni edhe më tej, atëherë edukoni të rinjtë. Përmes aktiviteteve të ndryshme, ne përpiqemi t’i arrijmë të dyja.

Në emër të tre shoqërive pensionale, dëshiroj të ndaj kënaqësinë time që kam mundësinë si ish-nxënës i kësaj shkolle të mesme të qëndroj sot para jush dhe të deklaroj se jam vërtet krenar që kemi arritur të mbjellim parqe pensionale në disa shkollave dhe se ky aktivitet është kthyer në traditë, duke lënë vlera shtesë për brezat e ardhshëm.

Misioni ynë është që përmes këtij lloj aktiviteti të rrisim ndërgjegjësimin tuaj dhe t’ju drejtojmë dhe motivojmë që të mos ndaleni këtu, por të kërkoni vazhdimisht informacione të reja dhe të investoni vazhdimisht në të ardhmen tuaj dhe të njerëzve tuaj të dashur, sepse e ardhmja është më e sigurt kur ju dini më shumë.

Kur shikoni çdo pemë të mbjellur nga tavolinat e shkollës, le t’ju kujtojë rolin e përgjegjshëm që kemi të gjithë dhe se çdo hap dhe investimi më i vogël do të na kthehet në të ardhmen. Të gjithë dëshirojmë dhe punojmë që këto aktivitete të shndërrohen në traditë dhe të jenë brendi jonë mbrojtës që do të na kujtojë vazhdimisht rolin tonë të përgjegjshëm në planifikimin e së ardhmes”, tha në fjalimin e tij Marijan Nikolovski, anëtar i Bordit Drejtues të Shoqërisë Pensionale Triglav.

Të gjitha informatat dhe aktivitetet në lidhje me fushatën “Mbill një dëshirë për një të ardhme të qëndrueshme” janë të disponueshme në ueb faqen www.penzija.mk

Mbikëqyrës i sigurimit pensional me financim kapital është Agjensioni për mbikëqyrjen e finansimit kapital të sigurimit pensional (MAPAS) www.mapas.mk tel. 02/32 24 229