Пензиски паркови

УСПЕШНО Е ЗАВРШЕН НАТПРЕВАРОТ „ЕКО-ТОН“ ШТО ГО ОДБЕЛЕЖА КРАЈОТ НА КАМПАЊАТА „ЗАСАДИ ЖЕЛБА ЗА ОДРЖЛИВА ИДНИНА“

Вчера во просториите на Инофеит се одржа натпреварот „ЕКО-ТОН“, на кој 8 тимови беа избрани да се натпреваруваат со свои идеи за одржливи решенија, во рамки на кампањата „Засади желба за одржлива иднина“ во организација на трите пензиски друштва Триглав пензиско друштво АД Скопје, Сава пензиско друштво АД Скопје и КБ Прво пензиско друштво ад […]

Прочитај повеќе

„Засади желба“ стигна и во Велес – Пензиски парк никна во ССОУ „Коле Неделковски“

Единаесеттиот Пензиски парк во рамки на кампањата „Засади желба за одржлива иднина“ денес никна во средното училиште „Коле Неделковски“ во Велес. Пензиските друштва го одржаа ветувањето од 2021 година, кога на самиот почеток на оваа едукативна кампања најавија дека ќе се стремат кон што е можно повеќе општествено одговорни активности во училиштата низ државата во […]

Прочитај повеќе

Третото продолжение на кампањата „Засади желба“ донесе нов Пензиски парк во гимназијата Никола Карев

По неодамнешната прес конференција со која го започнаа третото продолжение на кампањата „Засади желба“, пензиските друштва го засадија десеттиот Пензиски парк во гимназијата Никола Карев во Скопје. Од Триглав пензиско друштво а.д. Скопје, КБ Прво пензиско друштво а.д. Скопје и Сава пензиско друштво а.д. Скопје објаснуваат дека оваа година симболиката и едукацијата за придобивките од […]

Прочитај повеќе

Наградени се победниците на конкурсот на „Засади желба“, студентите дизајнираа зелени паркови со површина од 5.000 квадратни метри

Голем број на студенти од Архитектонскиот факултет и Факултетот за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“ се пријавија на конкурсот за дизајн на зелен парк со површина од 5.000 квадратни метри, во рамки на кампањата „Засади желба за поубава иднина“. Цртежите беа изложени вчера во холот на Архитектонскиот факултет, каде жири комисијата ги […]

Прочитај повеќе

Со Пензискиот парк во Куманово пензиските друштва засадија вкупно 120 садници

Вчера пензиските друштва отпатуваа во Куманово, во средното училиште „Перо Наков“. Таму го создадоа осмиот по ред „Пензиски парк“ во рамки на кампањата „Засади желба за поубава иднина“, со која се засадени вкупно 120 дрвја.   Во акциите кои досега се реализираа во 8 училишта низ државата, претставниците на пензиските друштва заедно со учениците ги исчистија […]

Прочитај повеќе

СУГС ,,Марија Кири Склодовска” од денес е домаќин на седмиот „Пензиски парк“

Со денешната акција за садење дрвја, пензиските друштва го отворија седмиот „Пензиски парк“ во средното училиште „Марија Кири Склодовска“. По неодамнешната најава за продолжување на активностите за раззеленување со кампањата „Засади желба за поубава иднина“,  Сава пензиско друштво а.д. Скопје, КБ Прво пензиско друштво а.д. Скопје и Триглав пензиско друштво а.д. Скопје организираа еколошка акција […]

Прочитај повеќе

Учениците од „Здравко Цветковски“ ќе се грижат за шестиот Пензиски парк

Денес пензиските друштва заедно со учениците од средното училиште „Здравко Цветковски“ во Скопје го засадија шестиот „Пензиски парк“. Во рамки на акцијата која е дел од кампањата „Засади желба, за поубава иднина“, по чистење на училишниот двор беа засадени 15 средно созреани листопадни садници. Досега, преку акциите за информирање и едуцирање на младите за придобивките […]

Прочитај повеќе

Кампањата „Засади желба за поубава иднина“ продолжи во Струмица

По успешното реализирање на општествено одговорните активности во рамки на кампањата со едукативен и информативен карактер за придобивките од членувањето во задолжителниот и доброволниот пензиски фонд, пензиските друштва продолжуваат со проширување на листата на засадени „Пензиски паркови“. Кампањата „Засади желба за поубава иднина“, организирана од страна на Сава пензиско друштво а.д. Скопје, КБ Прво пензиско […]

Прочитај повеќе

Засаден и четвртиот Пензиски парк – „Позитивните реакции се поттик да не застанеме тука“

По 6 години заедничка организација на едукативни и информативни кампањи за придобивките од членувањето во задолжителниот и доброволниот пензиски фонд, трите пензиски друштва Сава пензиско друштво а.д. Скопје, КБ Прво пензиско друштво а.д. Скопје и Триглав пензиско друштво а.д. Скопје за прв пат оваа година во својата кампања вклучија и општествено одговорни активности кои поттикнаа […]

Прочитај повеќе

Во Свети Николе засаден и третиот Пензиски парк

Денес средното училиште „Кочо Рацин“ во Свети Николе беше домаќин на претставниците на трите пензиски друштва Сава пензиско друштво а.д. Скопје, КБ Прво пензиско друштво а.д. Скопје и Триглав пензиско друштво а.д. Скопје, кои во рамки на кампањата “Засади желба, за поубава иднина“ го отворија и третиот „Пензиски парк“. Директорката на училиштето, Жаклина Милошева го […]

Прочитај повеќе